- دوشنبه 12 خرداد 1399
- فرهنگ و هنر , دنیای نویسندگان ,

خبرمهم: یک نویسنده لهستانی در کتابی تحت عنوان یک دیکتاتور چه میخورد؟ به عادات غذایی برخی سیاستمداران از جمله فیدل کاسترو و صدام از دید سرآشپزهای آنها پرداخته است.
«فکر کردم خواب میبینم، یا ما از کره زمین آمدیم بیرون و اینجا سیاره دیگری است… هنوز فکر میکنم چطور ممکنه اونها من رو نشناسند؟» جمله ای که خواندید صحبت مهران مدیری است که در برنامه دورهمی چندشب پیش بر زبان آورد. مجری برنامه دورهمی با حضور «سیما تیرانداز»، داستان سفرش به شهری در ایران را تعریف کرد که در شبکههای اجتماعی هم پربازدید شد.
او گفت که چند سال قبل در شرایطی که انتظار داشته در هتل او را بشناسند و به واسطه این شناخت به او خدمات ارائه دهند اما هیچ فردی در هتل او را نشناخته است. اما چرا باید مدیری از اینکه شناخته نشده، تعجب کند؟ البته در بخش دیگری از این برنامه خانم «تیرانداز»، مهمان برنامه هم جملهای مرتبط با همین موضوع به زبان آورد که قابل تامل است. او گفت: «نمیدانم چرا آدم این توقع را پیدا میکند که همه او را بشناسند؟». موضوع شهرت از موضوعات مورد علاقه روانشناسی است. تا به حال مطالعات زیادی در این حوزه انجام شده است. یکی از سوالاتی که روانشناسان در پی پاسخ آن بوده و هستند، دلایل علاقه مندی افراد عادی به کسب شهرت است. شهرت چه جذابیتی دارد؟ در صفحه مشاوره از ضمیمه زندگی سلام به همین موضوع پرداختیم. *قرارداد امیر قلعهنویی، سرمربی تیم فوتبال سپاهان اصفهان با این باشگاه در پایان فصل به اتمام میرسد. این در شرایطی است که مسابقات لیگ برتر همچنان تعطیل است و فعلا هم خبری از اقدام باشگاه برای تمدید قرارداد سرمربی تیم نیست. هرچند که هنوز کسی نمیداند آیا واقعا قلعهنویی تصمیمی برای ماندن در سپاهان دارد یا خیر. با این حال، از گوشهوکنار اخبار تازهای به گوش میرسد. شنیده میشود در صورتی که قلعهنویی برای فصل آتی در سپاهان نماند، باشگاه قصد دارد هدایت این تیم را به محرم نویدکیا و هادی عقیلی دو پیش کسوت محبوب سپاهان بین هواداران این تیم بسپارد. عقیلی و نویدکیا در چند سال اخیر دورههای مربیگری را سپری کردهاند و حتی فصل پیش در مقطعی شایعه شد که قرار است نویدکیا دستیار قلعهنویی شود. البته این تنها شایعه موجود در اصفهان نیست. برخی معتقدند اگر ژنرال، سنگر سپاهان را خالی کند، جواد نکونام هم میتواند یکی دیگر از گزینههای باشگاه سپاهان باشد. از سوی دیگر احتمال حضور مربی خارجی در سپاهان هم کم نیست. آیا باید منتظر یک سرمربی جدید برای زردپوشان اصفهان ماند؟ « معتادها نمیگیرن..!» یکی دو جمله آقایی که در پارک نشسته بود و در مصاحبه با خبرنگار صدا وسیما شوکه مان کرد، حالا کاری کرده کارستان! در روزهای ابتدایی سال و در بحبوحه شیوع کرونا ویدئویی از یک گزارش در فضای مجازی منتشر شد که خبرنگار از یک فرد معتاد که در پارک حضور داشت، پرسید: «شما چرا در شرایط کرونا بیرون هستید؟» و او گفته بود: «معتادها نمیگیرن!» این ویدئو پس از انتشار بارها و بارها دست به دست شد و خیلیها با آن شوخی کردند. اما همین پربازدید شدنش باعث شد تا این فرد درفضای مجازی هم شروع به فعالیت کند و در ۴۰ روز توانسته ۱۰۲ هزار دنبال کننده داشته باشد. او این روزها با هنرمندان و سلبریتی ها لایو می گذارد و با گذاشتن تبلیغات در صفحه اش از این شهرت حسابی سود می برد. /خراسان
روزنامه شهروند - یاسر نوروزی: گفتم این خانم کیست که رمان زندگی فروغ فرخزاد را نوشته؟ چون اسمش بود «جازمین دارزنیک». «ترانه مرغ اسیر» هم اسم کتابش بود. چاپ به چاپ، پشت هم میرفت و سال ٩٧، یکی دو ماهه، سه چهار چاپ آن رفت. با این حال اسمش هم به گوشم نخورده بود؛ نه بهعنوان رماننویس، نه محقق، نه منتقد. سرچ کردم دیدم پراکندههایی راجع به او در سایتهای داخلی نوشتهاند و دست و پا شکسته گفتهاند کیست. قصه فهمیدم چیست. ماجرا برمیگشت به نسل جدیدی از نویسندگان ایرانی که اسم و رسمی بین نویسندگان معاصر دنیا به هم زدهاند، اما نه برای نوشتن به زبان مادری. درواقع زاده آسیا بودند، اما نه درگیر جبر جغرافیا. رفته بودند. جای دیگری بزرگ شده بودند. حتی بعضیشان خودشان را ایرانی نمیدانستند، اما بههرحال پای شناسنامه یا آن سجل اجنبی که خورده «ایرانی»؛ نخورده؟! نمیدانم. این خانم جازمین که اصلا فارسی هم بلد نبود صحبت کند. چون در یکی از شبکههای اجتماعی برایش پیغام دادم، اما دیدم در جوابم نوشته: Sorry, I Cant Speak Farsi
وبسایت گجتنیوز - معصومپور: نیویورک تایمز یک روزنامه معتبر و مشهور آمریکایی است که اعتبار و نفوذ آن در این کشور در حدی بوده که از آن به عنوان منبع ملی یاد میشود. همچنین از این روزنامه به عنوان مدرک و مستند در خیلی از موضوعات میتوان استفاده کرد. این روزنامه از سال ۱۸۵۱ شروع به فعالیت کرد و تاکنون موفق به دریافت دهها جایزه پولیتزر شده که در میان روزنامههای دیگر به نوعی رکورددار محسوب میشود.
وبسایت عصرایران - مهرداد خدیر: شدت علاقۀ دریابندری به زبان پارسی چنان بود که، چون نثر «بوف کور» صادق هدایت را نمیپسندید، آن را اثری منحط میدانست. آری، فارسی را باید درست نوشت و او درست مینوشت و بر این گمانم که این بلا به جان برخی روزنامهنگاران ما هم افتاده و ناتوانی خود را از درست و به زبان معیار نوشتن اینگونه توجیه میکنند که در عصر کامپیوتر و فضای مجازی دنیا تغییر کرده است!
برترینها: در دوران بیثباتی مانند این روزهای عجیبوغریب که برای کاهش شیوع بیماری در کنج عزلت روزگار میگذرانیم، ادبیات همدمی است مایه فراغت، تسکین و آرامش. در چنین مقاطعی جذابیت داستانهایی که به بیماریهای عالمگیر میپردازند افزایش مییابد اگرچه چندان آرامشبخش نیستند. کتابهایی از این دست، امروزه همچون دفترچه راهنمای دوران بحران و بیماری خوانده میشوند. بسیاری از این رمانها گاهشماری از رویدادهای دوران بلا به دست میدهند، از نخستین نشانهها گرفته تا اوج بحران و سپس بازگشت به حال عادی. آنها پیشتر وضعیتی چنین دشوار را پشت سر گذاشتهاند و دوام آوردهاند.